TulevatKurssit ja koulutukset

Täällä voit seurata Villa Aurorassa tapahtuvia kursseja ja koulutustilaisuuksia. Kaikille avoimina olevien kurssien punaisena lankana on ihmisen hyvinvointiin ja henkiseen kasvuun, sekä kulttuuriin ja viestintään liittyvät sisällöt.

Tarjoamme Villa Auroran tiloja kouluttajien, luennoitsijoiden ja ohjaajien käyttöön. Autamme myös mielellämme kurssien ja koulutuksien suunnittelussa, organisoinnissa, markkinoinnissa ja siihen liittyvissä järjestelyissä. Järjestäjän kanssa voimme tehdä kurssi-, ja koulutuspaketin, mikä sisältää kaiken tarpeellisen majoituksesta ruokailuihin. Kurssien aikana on käytössä n. 50 hengen sali, ryhmätiloja, saunaosasto ja huoneita n. 35 henkilölle, lisävuoteilla n.45 henkilölle.

Työyhteisöille tarjoamme rauhallisen ja viihtyisän ympäristön ja erilaisia koulutus-, ja kokouspaketteja. Tarvittaessa järjestämme luennoitsijan, kouluttajan / ohjaajan sekä majoituksen ja ruokailujen lisäksi erilaisia vapaa-ajan aktiviteetteja. Työyhteisöt voivat varata myös kaikki tilat omaan käyttöönsä.

Jos olet kiinnostunut järjestämään yksityisen kurssin omien ystävien kanssa, olemme valmiina auttamaan aiheen mukaisen kouluttajan/ohjaajan hankinnassa ja tilaisuuden kokonaisvaltaisessa suunnittelussa ja organisoinnissa.

Tulossa

25.-28.5.2017 Taianomainen Luonto-ja Vesitapahtuma

Ihmisillä on vankkumaton yhteys luontoon ja veteen. Onhan ihminen suurimmaksi osaksi myös itse vettä. Miten voisimme arvostaa meille kaikille niin elintärkeää luontoa ja vettä ? Kaunis kulttuurimaisema kauniine rakennuksineen ja perinne kasveineen ei säily, jos luonnon hyvinvoinnin edistämistä ei tapahdu.

Tämä tapahtuman tavoitteena on tuoda kauniin maaseutumiljöön luonto ja järvet keskiöön. Tuoda esille luonnon ja veden merkitystä kauniiden kulttuurimaisemien säilyttäjinä. Ilman vettä ja luontoa myös eläminen on mahdotonta. Konkreettisesti tapahtumassa esitellään (luento ja havainnoinnit) veden molekyylien toimintaa erilaisissa ympäristöissä ja miten ihmisen käyttäytyminen vaikuttaa molekyylien muotoon. Toinen pääesitelmä on kasvien kuunteleminen eli miten kasveissa liikkuva neste muuttuu kauniiksi ääneksi, musiikiksi. Kasvien äänien tunnistamista on kehitetty Italiassa useiden vuosien ajan. Maailmalla on myös yhteisesiintymisiä eli tuotetaan kasvien ääntä ja muusikot soittavat ”jazz-tyyppisesti” musiikkia.

Pelkästään Mäntyharjulla on n. 450 järveä ja laajalti kaunista luontoa. Tapahtuman on tarkoitus koota laajoja määriä ihmisiä Mäntyharjulta, Etelä-Savosta sekä pääkaupunkiseudulta. Lisäksi tapahtuman monipuolisuus antaa mahdollisuuden erilaiseen osallistumiseen viikonlopun aikana. Tapahtuman on tarkoitus olla joka keväinen tapahtuma, jossa veteen ja luontoon kiinnitetään erityislaatuista huomiota eri teemoja vaihdellen.

Tapahtuma alkaa torstaina 25.5 klo 12.00 Vesi ja Villiyrtit –kurssilla (n. 3-4t). Kurssilla haetaan luonnosta yrttejä, tutkitaan ja valmistetaan niistä esim. yrttisuolaa. Illalla on konsertti, jossa esiintyjän kautta tulee pääteema esille, artistina Kirsi Ranto. Perjantaina on klo 12.00-13.00 Vesivanhin voitehista  -luento, jossa tutustutaan miten muinoin vettä on käytetty parantamiseen. Lisäksi kokeillan käsien hoitoon vesihoitoa. Iltapäivällä klo 13.30 alkaa neljän tunnin mittainen Elävän veden elämä –kurssi, jossa veden äärellä maalataan. Lauantaina ko. kurssi jatkuu klo 9.00-12.00. Iltapäivällä klo 13.00 pääesiintyjä Japanista pitää kulttuurisalissa havaintoesityksen veden molekyylien muodostumisesta. Hänen jälkeensä kuullaan esitys Italiasta kasvien äänistä. Yleisöllä on mahdollisuus tilaisuuden jälkeen keskustella vielä aiheista. Sunnuntaina klo 14.00 on Mäntyharjun Kesäteatterilla konsertti , jossa Jore Marjoranta esiintyy. Tapahtuma päättyy konserttiin. Seuraa Villa-Auroran Facebook-sivuja, sinne päivitämme pitkin talvea ja kevättä tietoja ohjelman varmistuksista ja tarkennuksista .

Ilmoittaudu kurssille

Ilmoittautuminen kurssille on sitova. Jos peruutus tehdään alle viikko ennen kurssin alkamista, peruutusmaksu on 50% kurssin hinnasta. Mikäli kurssille ilmoittautunut jää tulematta kurssille siitä etukäteen ilmoittamatta, peritään kurssimaksu täysimääräisenä.

Tervetuloa!